Praktische informatie

Praktische informatie 

Op deze pagina vind je praktische informatie over VakEffect. Klik op de pagina Aanmelden voor een compleet overzicht met alle stappen die je moet zetten om mee te doen aan VakEffect.
 

Uitgangspunten voor het onderzoek

Vanuit de onderzoekers is aangegeven dat zij voor het onderzoek twee punten belangrijk vinden:

 1. Dat alleen gekwalificeerde vaktherapeuten deelnemen aan het onderzoek.
  Alleen vaktherapeuten die lid zijn van een van de aangesloten verenigingen kunnen daarom deelnemen aan het onderzoek. Om deel te nemen log je in met je inloggegevens die je ook gebruikt voor bijvoorbeeld de FVB-website. Zo weten we dat alleen leden deelnemen.
 2. Dat de vragenlijsten worden ingevuld als onderdeel van de behandeling.
  Dit hoeft niet tijdens een sessie, maar het betekent wel dat de cliënt de vragenlijst invult op de locatie waar de behandeling heeft plaatsgevonden. Dit kan ook in de wachtruimte zijn. Je krijgt toegang tot de vragenlijst voor de cliënt via het dossier. Hiervoor log je in op deze website. Zou de cliënt de vragenlijst op een eigen device thuis invullen, dan zou hij hiervoor jouw wachtwoord nodig hebben. Vandaar dat dit niet mogelijk is.
   

Privacy 

De gegevens worden volledig anoniem verzameld en opgeslagen. Deze zijn niet te herleiden naar een persoon of naar een praktijk. Voor het vragen van toestemming aan de cliënt kun je een standaardformulier gebruiken. Klik hier voor het formulier. 
 

Wat houdt VakEffect in voor de cliënt?

 • De cliënt vult twee vragenlijsten in en een toestemmingsformulier
 • De vragenlijsten worden op locatie ingevuld 
 • Het kost een cliënt gemiddeld 8 minuten om de vragenlijst in te vullen


Tip: bespreek de ingevulde vragenlijst met je cliënt in het kader van het versterken van de regie van de cliënt en om de samenwerking te bevorderen. Je kunt dan samen met de cliënt beslissen of je je behandeling bijstelt.

Zie ook  privacy Vakeffect